VKM-logo

Risikovurderingerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Oppnevning av medlemmer

Slik foregår oppnevning av medlemmer til Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM).

Vurdering av søkerne

Etter søknadsfristen blir mottatte søknader sendt til en nordisk bedømmelseskomité. Bedømmelseskomiteen vurderer søkerens vitenskapelige kompetanse ut ifra følgende spørsmål:

  • Har søkeren vitenskapelig kompetanse innenfor fagområdene VKM dekker? (Relevante publikasjoner (av nyere dato, både peer reviewed artikler og grå litteratur) og relevant arbeidserfaring)

Bedømmelseskomiteen vurderer også dette:

  • Har søkeren erfaring med risikovurdering?
  • Har søkeren erfaring fra faglig og/eller tverrfaglig arbeid i komiteer eller arbeidsgrupper?
  • Har søkeren ledererfaring?

Innplassering i komiteen

Alle søkere som bedømmelseskomiteen har funnet kvalifisert, vurderes for innplassering i komiteen. Målet for innplasseringen er at:

  • VKMs fagområder, inkludert kjennskap til norske og/eller nordiske forhold, er dekket
  • Medlemmene kommer fra ulike deler av landet
  • Hvert kjønn er representert med minst 40 prosent
  • Innplasseringen bidrar til oppbygging av norske kunnskapsmiljøer innenfor fagområdene VKM dekker

Videre er det ønskelig at faggruppelederne har lang og bred relevant vitenskapelig erfaring og ledererfaring.

Sekretariatet utarbeider forslag til innplassering i komiteen. Forslaget sendes til Helse- og omsorgsdepartementet.

Endelig oppnevning

Helse- og omsorgsdepartementet oppnevner medlemmene i VKM. Oppnevningen skjer i samråd med Klima- og miljødepartementet, Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet

Vitenskapskomiteen for mat og miljø

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 4404 Nydalen
0403 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummerr:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie