Risikovurderinger og andre publikasjonerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

04. juli 2018

Veiledning om nanoteknologi i mat og fôr 

Den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet, EFSA, har utarbeidet en praktisk veiledning for å kunne vurdere trygg bruk av nanoteknologi i mat og fôr.  

Hensikten med veiledningen er å sikre helsa til mennesker og dyr. Veiledningen dekker områder som ny mat, matkontaktmaterialer, tilsetningsstoffer i mat og fôr, og plantevernmidler.

Et utkast til veiledningen var på offentlig høring i tre måneder. Veiledningen skal nå gjennom en pilotperiode. Planen er at den ferdigstilles mot slutten av 2019.

I løpet av 2019 vil EFSA også lage en tilsvarende veiledning for miljørisikovurderinger.

Les mer om veiledning om nanoteknologi i mat og fôr på EFSAs sider.lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu

 

Vitenskapskomiteen for mat og miljø

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 222 Skøyen
0213 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummer:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie