VKM-logo

Risikovurderingerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

Rått eller dårlig tilberedt svinekjøtt er hovedkilden til hepatitt E-infeksjon

Inntak av rått eller dårlig tilberedt kjøtt er den hyppigste årsaken til hepatitt E-infeksjoner i EU-landene.

De siste ti årene har mer enn 21 000 tilfeller av hepatitt E-infeksjoner blitt registrert hos mennesker. Dette innebærer en tidobling av smittetilfeller.

Selv om hepatitt C ikke er like utbredt som andre matbårne sykdommer, er det opphav til en økende bekymring i EU. Tidligere har man antatt at infeksjonskilden har vært kontaminert drikkevann fra reiser i land utenfor EU, men i dag vet vi at sykdommen overføres via mat i Europa.

Du kan lese mer på EFSAs sider.

14.07.2017

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM)

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 4404 Nydalen
0403 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummerr:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie