VKM-logo

Risikovurderingerkeyboard_arrow_down

Om EFSAkeyboard_arrow_down

Om VKMkeyboard_arrow_down

Hovedkomiteen og faggruppenekeyboard_arrow_down

EFSA-rapport om opprettholdelse av kuldekjeden ved lagring og transport av kjøtt

Tiden mellom slakting og hakking av kjøtt kan forlenges uten å forårsake mer vekst av sykdomsfremkallende bakterier om tillatt lagringstemperatur senkes.

Dette er hovedkonklusjonen i en risikovurdering som det europeiske mattrygghetsorganet, EFSA, har gjennomført.

I risikovurderingen vurderes kombinasjoner av lagringstid og temperatur for ulike typer kjøtt, med fokus på å sammenligne bakterievekst med nåværende standarder.

Les mer på EFSAs nettsider

Publisert 30.07.2014

Vitenskapskomiteen for mat og miljø

T: 21 62 28 00
@: vkm@vkm.no

 

Postboks 4404 Nydalen
0403 Oslo

Besøksadresse:

Sandakerveien 24 C (inngang D11) 0473 Oslo

Organisasjonsnummerr:
983 744 516

 

Nettredaktør: Astrid Tvedt
Ansvarlig redaktør: Ingrid M. Høie