EFSA med ny rapport om kjemikalier i mat
En ny rapport fra den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet (EFSA) gir oversikt over data om kjemikalier i mat. Rapporten er basert på EFSAs årlige rapporter om rester av plantevernmidler i mat og rester av legemidler til dyr i kjøtt. Den inneholder også data om eksponering for prosessfremkalte stoffer.
Prosessfremkalte stoffer vil si akrylamid i mat og glyserolbaserte stoffer i vegetabilske oljer og mat.
Dataene er innhentet fra EU-land og interessegrupper i 2015 og 2016. De er samlet inn for å overvåke og evaluere mengden av kjemikalier i mat. EFSA er ansvarlig for analysene.
I rapporten peker EFSA på at dataene viser at det fortsatt er høyt samsvar mellom målene EU har satt for innhold av disse kjemikaliene i mat og hva maten faktisk inneholder
EFSA understreker videre hvor viktig data fra medlemsland og interessegrupper er for å trygge maten i Europa.
Les hele rapporten på EFSA sine sider.
Du kan lese mer om prosessfremkalte stoffer her.
15.12.2016