Hopp til innhold Hopp til søk

Vitenskapskomiteen for mattrygghet

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) gjør uavhengige, åpne, vitenskapelige risikovurderinger for Mattilsynet og Miljødirektoratet. Vurderingene brukes til å gi råd, tillatelser og utvikle regelverk - og når Mattilsynet og Miljødirektoratet gir innspill til departementene. VKM kan også gjøre risikovurderinger på eget initiativ. VKM er Norges kontaktpunkt for den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet - European Food Safety Authorty (EFSA).

Nyheter

Faglig årsrapport 2016

Faglig årsrapport 2016

Synergieffekter av samarbeid og oppdrag på tvers av mat og miljø er den røde tråden i Vitenskapskomiteen for mattrygghets faglige årsrapport for 2016.
[15.03.2017] Les mer
Risiko for smitte og sykdom ved bruk av rensefisk

Risiko for smitte og sykdom ved bruk av rensefisk

Mattilsynet ber Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) vurdere hvor stor risiko det er for at rensefisk kan overføre smitte og sykdom til laks.
[15.03.2017] Les mer
Utvikler verktøy for å identifisere, beskrive og rangere nye trusler mot plantehelse.

Utvikler verktøy for å identifisere, beskrive og rangere nye trusler mot plantehelse.

VKMs faggruppe for plantehelse skal utvikle et verktøy for å identifisere, beskrive, rangere og holde oversikt over nye trusler mot norsk plantehelse.
[15.03.2017] Les mer

Søk etter risikovurderinger

Skriv inn søkeord Faggruppe Status Publiseringsår