Hopp til innhold Hopp til søk
Forside > Hovedkomiteen > 10-årskonferanse > Last ned foredragene

Last ned foredragene

Her kan du laste ned foredragene fra Tryggmatkonferansen som Vitenskapskomiteen for mattrygghet arrangerte 17. juni 2014. Foredragene legges ut etter hvert som de er klare.

Nytt fra forskningen

Morsmelk - en naturlig "livseliksir" som skaper debatt
Helle Margrete Meltzer, forskningskoordinator ved avdeling for miljøgifter - kilder og risiko, Folkehelseinstituttet
Morsmelk - en naturlig livseleksir som skaper debatt Morsmelk - en naturlig livseleksir som skaper debatt

Hvordan har fisken det?
Brit Hjeltnes, avdelingsdirektør/fagdirektør fiske- og skjellhelse ved Veterinærinstituttet
Hvordan har fisken det Hvordan har fisken det

Cocktaileffekter
Ragna Bogen Hetlan, seniorforsker ved avdeling for mat, vann og kosmetikk ved Folkehelseinstituttet

Når er noe farlig?
Inger Therese, ansvarlig for fagområdet eksponeringsberegninger i VKM
Astrid Bjerkås, kommunikasjonssjef i VKM

Fisk på fat - farlig mat?
Helen Engelstad Kvalem, førsteamanuensis ved Bjørknes Høyskole og forsker tilknyttet Folkehelseinstituttet

En helse - helse og mattrygghet for dyr og mennesker
Merete Hofshagen, seksjonsleder ved seksjon for sjukdomsforebygging og dyrevelferd ved Veterinærinstiuttet
En helse - helse og mattrygghet for dyr og mennesker En helse - helse og mattrygghet for dyr og mennesker

Kunstig søtt - farlig for helsa?
Trine Husøy, seniorforsker ved avdeling for mat, vann og kosmetikk ved Folkehelseinstiuttet
Kunstig søtt - farlig for helsa Kunstig søtt - farlig for helsa

Er økologisk bedre?
Edgar Rivedal, koordinator for faggruppen for plantevernmidler, VKM
Er økologisk bedre - plantevernmidler Er økologisk bedre - plantevernmidler

Margaretha Haugen, seniorforsker ved avdeling for miljøgifter – kilder og risiko ved Folkehelseinstituttet

Knut Bøe, professor ved Institutt for husdyr og akvakultur, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
Er økologisk bedre - dyrevelferd Er økologisk bedre - dyrevelferd


Scientific Keynote Session


Food Safety in Europe - cooperation between countries
Bernhard Url, Executive Director of the European Food Safety Authority (EFSA)
Food safety in Europe - cooperaton between countries Food safety in Europe - cooperaton between countries

Does transparency contribute to trust in science?
Alberto Alemanno, Professor in European Union Law and Risk Regulation at HEC Paris, Global Clinical Professor at New York University School of Law

Studying the exposome in the context of identifying important factors for disease prevention
Christopher Wild, Director of the International Agency for Research on Cancer (IARC), Lyon

How to assess multiple exposures?
Alan R Boobis, Professor of Biochemical Pharmacology and Director of the Public Health England. Toxicology Unit, Imperial College London

How to weight scientific evidence?
Trine Husøy, member of the VKM Scientific Panel on Food Additives and Senior Scientist at the Norwegian Institute of Public Health
How to weight scientific evidence How to weight scientific evidence

Challenges in risk assessment of GMOs
Joe Perry, Professor at Rothamsted Research for 30 years and Visiting Professor of Biometry at the University of Greenwich

Foodborne diseases – challenges in a globalized world
Hilde Kruse, Program Manager Food Safety, World Health Organization (WHO) Regional Office for Europe
Foodborne disease - challenges in a globalized world Foodborne disease - challenges in a globalized world

Climate changes - impact on health and food safety?
Trond Rafoss, Chair of the VKM Scientific Panel on Plant Health and Researcher at the Norwegian Institute for Agricultural and Environmental Research (Bioforsk)
Climate changes - impact on health and food safety Climate changes - impact on health and food safety

Methods and challenges for the conception of risk communication strategies
Astrid Epp, Scientist at the German Federal Institute for Risk Assessment (BfR)
Methods and challenges for the conception of risk communication strategies Methods and challenges for the conception of risk communication strategies