Hopp til innhold Hopp til søk

Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

    

Avsluttede risikovurderinger sortert etter årstall

Navn Dokumentnr Bestilt Avsluttet
Vurdering av alternative maksimumsgrenser for jern og sink i kosttilskudd 16.06.2016 14.03.2017
Vurdering av alternative maksimumsgrenser for vitamin E og B6 i kosttilskudd 16.06.2016 07.03.2017
Risikovurderinger av "andre stoffer" i kosttilskudd og energidrikker 05.05.2015 12.12.2016
Risikovurdering av magnesium i kosttilskudd 15.12.2015 05.04.2016
Inntaksberegninger av vitamin C og kalsium 15.12.2015 05.04.2016
Risikovurdering av folsyre i kosttilskudd 13.10.2014 29.01.2015
Risikovurdering av betakaroten i kosttilskudd 13.10.2014 19.01.2015
Vurdering av kunnskapsgrunnlaget for fastsettelse av tolerabelt øvre inntaksnivå for vitamin D hos barn og unge 13.06.2014
Sammenligning av økologisk og konvensjonell mat og matproduksjon 11/007 30.11.2011 30.04.2014
Vurdering av nytte og risiko ved å bruke kaliumklorid som salterstatter i produksjon av matvarer 12/106 25.06.2013 24.04.2014
Vurdering av særnorske forhold for produkter som er godkjent som ny mat i EU 13/701 20.12.2013
Nytte- og risikovurdering av morsmelk for barns helse i Norge 10/003 14.12.2009 12.12.2013
Risikovurdering av aminosyrene histidin, metionin, S-adenosylmetionin og tryptofan i fri form 12/704 28.08.2012 11.03.2013
Revurdering av modell for beriking av mat og drikke 12/705 16.10.2012 10.01.2013
Vurdering av maksimumsgrenser for vitamin A og vitamin D i kosttilskudd 11/701 11.10.2012 10.01.2013
Norsk inntak av vitaminer og mineraler 28.06.2012
Risikogruppering av aminosyrer 09/703 29.08.2011 28.11.2011
Vurdering av negative og positive helseeffekter av omega-3 fettsyrer i kosttilskudd og berikede matvarer 08/707 15.12.2008 28.06.2011
Nytte- risikovurdering av probiotika i barnemat med fokus på bakterien Lactobacillus paracasei ssp. paracasei F19 09/100 06.09.2010 23.06.2011
Vurdering av kreatin i sportsprodukter 09/702 17.06.2010 08.12.2010
Vurdering av D-tagatose 10/703 07.05.2010 15.09.2010
Nytte- risikovurdering av probiotika i barnegrøt med fokus på bakterien Bifidobacterium lactis Bb12 08/107 04.05.2009 14.05.2010
VKM med kommentarer til EFSA-vurdering av Dietary reference values (DRV) 09/701 13.10.2009
Risikovurdering av very low calorie diets 07/710 13.03.2008 14.05.2009
Revisjon av Tolerable Upper Intake Level (UL) 09/700-2 06.03.2009
Revidert modell for vurdering av berikningssaker 05/706 09.11.2008 25.02.2009
Merking av sukker/tilsatt sukker i EU 08/708 17.12.2008
Vurdering av 7 dietetiske produkter 08/701 11.02.2008 14.08.2008
Vurdering av maksimumsgrenser for nikkel, silisium, tinn, vanadium, kalium og fosfor i EU 07/711 17.01.2008 22.04.2008
Vurdering av morsmelkerstatning med delvis hydrolysert protein 07/712 03.12.2007 21.04.2008
Kombinerte effekter av kjemiske stoffer i mat og drikke 06/404 23.06.2006 07.04.2008
Vurdering av ny dokumentasjon for diacylglyserololje (DAG) 07/704 10.01.2008
Vurdering av maksimumsgrenser for en rekke vitaminer og mineraler 07/711 26.10.2007 10.12.2007
Vurdering av 10 dietetiske produkter 07/700-8 29.09.2007 20.11.2007
Vurdering av 9 dietetiske produkter 07/700-6 28.08.2007
Vurdering av Initial Report D-tagatose som ny mat/ingrediens 07/707 15.05.2007 26.06.2007
Vurdering av lykopen fra Blakeslea trispora som ny mat/ingrediens 07/701 01.02.2007 04.06.2007
Vurdering av maiskimolje rik på uforsåpbare komponenter som ny mat/ingrediens 07/703 01.02.2007 21.05.2007
Vurdering av rapsfrøolje rik på uforsåpbare komponenter som ny mat/ingrediens 07/702 01.02.2007 21.05.2007
Dispensasjoner fra merkeforskriften 07/705 21.03.2007 23.04.2007
Sukker og søtstoffer i brus, saft og nektar 05/704 07.03.2005 01.03.2007
Vurdering av konjacglucomannan 06/712 22.08.2006 24.11.2006
Vurdering av metode for fastsettelse av grenseverdier for vitaminer og mineraler i EU, respons på diskusjonsdokument fra EU 06/709 26.06.2009 12.09.2006
Vurdering av salt tilsatt jod og fluor 05/710 24.10.2005 08.08.2006
Vurdering av 10 dietetiske produkter 06/700-6 15.05.2006 22.06.2006
Kommentarer til Draft Revised Discussion Paper on the Application of Risk Analysis to the work of CCNFSDU (Codex) 06/706 11.05.2006 19.06.2006
Isomaltulose - vurderinger fra Advisory Committee for Novel Foods and Processes og Federal Institute for Risk Assessment 06/705 31.03.2006 19.06.2006
Et helhetssyn på fisk og annen sjømat i norsk kosthold 04/506 24.05.2004 27.03.2006
Vurdering av kriterier for å inkludere/stryke næringsstofforbindelser i Codex' positivliste 05/711 08.10.2005 17.03.2006
Vurdering av bruk av bor i kosttilskudd og næringsmidler til spesielle ernæringsmessige behov 06/703 24.02.2006 15.03.2006
Vurdering av delvis hydrolysert guarkjernemel 05/708 15.07.2005 05.03.2006
Vurdering av dansk modell for risikovurdering av berikningssaker 05/706 27.02.2006
Vurdering av tilsetning av vitaminer og mineraler til 14 drikker og ulike typer melk 05/705 31.01.2005 27.02.2006
Vurdering av trehalose - nytt næringsmiddel 05/707 21.06.2005 16.12.2005
Vurdering av 7 dietetiske produkter 05/709 22.08.2005 25.10.2005
Tilsetning av plantesteroler til margarin, melkedrikk og yoghurt 04/706 08.10.2004 28.04.2005
Vurdering av tidligere risikovurdering av jern 04/704 02.06.2004 27.04.2005
Vurdering av tilsetning av fytosterol i lettmargarin 04/703 16.04.2004 22.04.2005
Vurdering av 11 medisinske næringsmidler 05/702 16.02.2005 18.03.2005
Omestret fett 04/705 27.08.2004 18.03.2005
Morsmelkerstatninger og barnemat tilsatt Lactobacillus rhamnousus strain GG (LGG) 04/702 02.03.2004 02.03.2005
Risikovurdering av ingredienser i "energidrikker" 04/701 29.03.2004 26.01.2005
Helsepåstander om næringsmidler 04/1499 01.11.2004 15.12.2004