Hopp til innhold Hopp til søk

Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

    
Forside > Faggruppene > Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Faggruppen vurderer problemstillinger innenfor human ernæring. På området som gjelder ny mat, mat som ikke har vært i tradisjonell bruk og som må godkjennes før bruk, vurderer faggruppen ingredienser og produkter. Faggruppen sluttbehandler også årlig 15-30 forenklede vurderinger av dietetiske produkter.

Nytt fra faggruppen:

Risikovurderinger av

Publiserte risikovurderinger per 27.04.2017:

Risikovurderinger av "andre stoffer" i kosttilskudd og energidrikker

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har publisert risikovurderinger av 41 «andre stoffer» som tilsettes i kosttilskudd og/eller i energidrikker. De tre sist publiserte er risikovurderinger av stoffene isoflavon fra soya, L-aspartat og L-treonin.
[27.04.2017] Les mer
Vurdering av alternative maksimumsgrenser for jern og sink i kosttilskudd

Vurdering av alternative maksimumsgrenser for jern og sink i kosttilskudd

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har beregnet hva den norske befolkningen får i seg av jern og sink fra kosthold og kosttilskudd. Beregningene er gjort på oppdrag fra Mattilsynet.
[14.03.2017] Les mer