Hopp til innhold Hopp til søk

Vitenskapskomiteen for mattrygghet

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) gjør uavhengige, åpne, vitenskapelige risikovurderinger for Mattilsynet og Miljødirektoratet. Vurderingene brukes til å gi råd, tillatelser og utvikle regelverk - og når Mattilsynet og Miljødirektoratet gir innspill til departementene. VKM kan også gjøre risikovurderinger på eget initiativ. VKM er Norges kontaktpunkt for den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet - European Food Safety Authorty (EFSA).

Nyheter

Minimal helse- og miljørisiko ved rovmidden Amblyseius montdorensis

Minimal helse- og miljørisiko ved rovmidden Amblyseius montdorensis

Rovmidden Amblyseius montdorensis kan neppe overleve i norsk klima. Det er ikke kjent at den har utsatt mennesker for helserisiko. Det konkluderer Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) i en vurdering av rovmidden.
[13.02.2017] Les mer
Helse og miljø minimalt utsatt av nematoden Steinernema carpocapsae

Helse og miljø minimalt utsatt av nematoden Steinernema carpocapsae

Bruk av plantevernmiddel med nematoden Steinernema carpocapsae utsetter miljø og helse for minimal risiko. Det konkluderer Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) i en vurdering.
[13.02.2017] Les mer
Er utsetting av stokkender uheldig for biologisk mangfold og dyrehelse?

Er utsetting av stokkender uheldig for biologisk mangfold og dyrehelse?

Miljødirektoratet og Mattilsynet har bedt Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) om å vurdere om innførsel og utsetting av stokkender kan ha uheldige følger for biologisk mangfold og dyrehelse.
[30.01.2017] Les mer

Søk etter risikovurderinger

Skriv inn søkeord Faggruppe Status Publiseringsår