Hopp til innhold Hopp til søk

Monica Sanden

Stilling:

Seniorforsker, NIFES

Utdanning:

  • 2001 – 2004: Universitetet i Bergen, Det matematisk-naturvitenskaplige fakultet - Doktorgrad i Akvakultur Ernæring
  • 1999 – 2001: Universitetet i Bergen, Det matematisk-naturvitenskaplige fakultet - Master grad Mastergrad i marin akvakultur
  • 1998 – 1999: University of Newcastle - Analytisk Kjemi (Utvekslingsprogram gjennom universitetet i Bergen)
  • 1997 – 1998: Universitetet i Bergen, Det matematisk-naturvitenskaplige fakultet - Lavere grad i Statistikk, kjemi og biologi Statistikk, kjemi og biologi
  • 1995 – 1996: Høgskulen i Sogndal - Lavere grad Biokjemi, Grunnkurs i kjemi og biologi

Arbeidserfaring:

  • 2013-: NIFES - Seniorforsker
  • 2004 – 2013: NIFES - Forsker
  • 1996 – 1997: Nordfjord Kjøtt - Laborant

Øvrig faglig bakgrunn:

  • 2014-: Medlem av VKMs faggruppe for genmodifiserte organismer
  • 2011-2014: Vitenskapskommiteen for mattrygghet, VKM, Verv: Ad hoc ekspert
  • 2006 – 2007: Velferdskomité, Verv: Representant for forskerforbundet
  • 2002 – 2003: Forskerforbundet, lokalt ved NIFES, Verv: Sekretær

Utvalgte publikasjoner:

  • Monica Sanden, Susanne Jørgensen, Gro-Ingunn Hemre et al. Generational feeding of Bt (Bacillus thuringiensis) maize to zebrafish (Danio rerio) has no adverse effects on the parental or offspring generation. Br J Nutr 2013; 110: 2222-33.
  • Monica Sanden, Susanne Jørgensen, Gro-Ingunn Hemre et al. Zebrafish (Danio rerio) as an aquatic model for investigating toxic dietary effects of deoxynivalenol contamination in aquaculture feeds. Food Chem Toxicol 2012; 50: 4441-4448
  • Sanden M, Stubhaug I, Berntssen MHG, et al. Atlantic salmon (Salmo salar L.) as a net producer of long chain marine omega-3 fatty acids. J Agric Food Chem 2011; 59:12697-12706.
  • Sissener N, Sanden M, Krogdahl Å, et al. Genetically modified plants as fish feed ingredients. Canadian J Fish Aquatic Sci 2011; 68: 563-574.
  • Sanden M, Lene Elisabeth Johannessen, Knut G Berdal et al. Uptake and clearance of dietary DNA in the intestine of Atlantic salmon Salmo salar L. fed conventional or genetically modified soybeans. Aquacult Nutr 2011; 17: e750-e759