Hopp til innhold Hopp til søk

Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

    
VKM med kommentarer til EFSA-vurdering av Dietary reference values (DRV)
VKM med kommentarer til EFSA-vurdering av Dietary reference values (DRV)
Foto: iStockphoto

EFSA har bedt om kommentarer sil sin vurdering av Dietary reference values (DRV) for karbohydrater, kostfiber og fett. VKMs faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi i Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har utarbeidet en kommentar innen fristen som utløp 15. oktober 2009.

Faggruppen anbefaler at DRV (dietary reference value) for tilsatt sukker begrenses til maksimum 10 % av totalt energitiltak.

For øvrig, hvis EFSA ikke ønsker å gi numerisk DRV for tilsatt sukker, anbefaler VKMs faggruppe sterkt at EFSA konkluderer at inntak av tilsatt sukker bør være så lavt som mulig innenfor sammenhengen av en balansert diett og optimal ernæring. 

Publisert 13.10.2009

Vurderingen ble publisert: 13.10.2009

Kontaktinformasjon

Bente Mangschou, koordinator for VKMs faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi
Tlf. 21 61 62 28 07
bente.mangschou@vkm.no