Hopp til innhold Hopp til søk

Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

    
Vurdering av ny dokumentasjon for diacylglyserololje (DAG)
Vurdering av ny dokumentasjon for diacylglyserololje (DAG)
Foto: iStockphoto

Faggruppe 7 har mottatt ny dokumentasjon etter vurderingen av diacylglyserololje (DAG-olje) som ny mat/ingrediens publisert 6. juli 2007. På bakgrunn av den nye dokumentasjonen har faggruppen konkludert med at det ikke er sannsynlig med risiko på grunn av forandringer i lever og pankreas ved inntak av DAG.

Faggruppen ser heller ikke at det er grunn til bekymring når det gjelder effekt fra DAG på insulinsensitivitet hos personer som allerede har utviklet diabetes type 2.

Det er fortsatt behov for studier som belyser effekt fra DAG på insulinsensitivitet hos individer med metabolsk syndrom.

På bakgrunn av den nye dokumentasjonen støtter faggruppen konklusjonen i EFSAs vurdering om at DAG vil være egnet til human føde forutsatt at innholdet av transfett reduseres til under 1%.

Publisert 10.01.2008

Vurderingen ble publisert: 10.01.2008

Kontaktinformasjon

Bente Mangschou
Koordinator for VKMs faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi
Tel: 21 62 28 07
bente.mangschou@vkm.no