Hopp til innhold Hopp til søk

Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

    
Vurdering av tilsetning av vitaminer og mineraler til 14 drikker og ulike typer melk
Vurdering av tilsetning av vitaminer og mineraler til 14 drikker og ulike typer melk
Foto: iStockphoto

Mattilsynet har bedt Vitenskapskomiteen for mattrygghet om å foreta en risikovurdering av tilsetning av vitaminer og mineraler til 17 ulike drikker samt smørepålegg og ulike typer melk. Tre av disse drikkene er ikke lenger aktuelle i henhold til opplysninger fra søkere.

Faggruppen konkluderer at vurderingen av produktene viser at berikning i ansøkte mengder i flere av produktene vil kunne medføre overskridelser av såkalte Upper Tolerable Intake Levels (UL) eller Guidance Levels (GL) for ett eller flere av stoffene betakaroten, vitamin B6, folsyre, biotin, vitamin C, kalsium og magnesium for enkelte befolkningsgrupper.

Publisert 27.02.2006

Vurderingen ble publisert: 27.02.2006

Kontaktinformasjon

Bente Mangschou
Koordinator for VKMs faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi
Tlf. 21 62 28 07
bente.mangschou@vkm.no