Hopp til innhold Hopp til søk

Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

    
Vurdering av maksimumsgrenser for en rekke vitaminer og mineraler
Vurdering av maksimumsgrenser for en rekke vitaminer og mineraler
Foto: iStockphoto

På oppdrag fra Mattilsynet har VKMs faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi (Faggruppe 7)  vurdert behovet for maksimumsgrenser for en rekke vitaminer og mineraler uten fastsatt UL i forbindelse med EU-kommisjonens arbeid med regelverksutvikling for kosttilskudd og berikede produkter.Vurderingen gjelder maksimumsgrenser for tiamin, riboflavin, vitamin B12m biotin, pantotensyre, betakaroten, vitamin C, vitamin K, krom (III), jern og mangan.

For mange vitaminer og mineraler som kan inngå i kosttilskudd og berikede produkter er det ikke fastsatt såkalte Tolereble Upper Intake Levels (UL)  – dvs nivåer for trygt inntak.

Når det ikke er fastsatt en slik grenseverdi er det i mange tilfeller et uttrykk for mangelfull dokumentasjon rundt stoffenes sikkerhet. 

Publisert 10.12.2007

 

Vurderingen ble publisert: 10.12.2007

Kontaktinformasjon

Bente Mangschou
Koordinator for VKMs faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi
Tel: 21 62 28 07
bente.mangschou@vkm.no