Hopp til innhold Hopp til søk

Faggruppen for forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester

    
Vurdering av funn av azaspiracidtoksiner i krabbe
Vurdering av funn av azaspiracidtoksiner i krabbe
Foto: iStockphoto

Faggruppen for forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester i matkjeden har på eget initiativ revidert sin vurdering vedrørende Azaspiracidtoksiner (AZA) i brunmat fra krabbe. Faggruppen konkluderer med at nivået av AZA i brunmat fra krabbe bør ikke være høyere enn 170 µg AZA-1 ekvivalenter/kg hvis ARfD ikke skal overskrides for en voksen person som spiser et stort krabbemåltid (100 g brunmat). Dersom man også kan påvise azaspiracidtoksiner i andre spiselige deler av krabbe, må nivået i brunmaten reduseres for at ARfD ikke skal overskrides.

 Risikovurderingen ble publisert: 29.03.2006

Vurderingen ble publisert: 29.03.2006

Kontaktinformasjon

Edel Holene
Koordinator for faggruppen for forurensninger, naturlige toksiner og medisinrester
Tlf. 21 62 28 05
edel.holene@vkm.no