Hopp til innhold Hopp til søk

Anne Marie Bakke

Stilling:

Professor, koordinator og prosjektleder, NMBU veterinærhøgskolen

Utdanning:

  • 1994 – 1999: Norges veterinærhøgskole - Dr.med.vet. Ernæring
  • 1987 – 1993: Ludwig-Maximilians-Universität München, Tyskland - Med.vet. Veterinærmedisin Autorisasjon
  • 1982 – 1986: University of Connecticut, Storrs, CT, USA - Bachelor of Science cum laude Animal Science

Arbeidserfaring:

  • 2013 – : NMBU veterinærhøgskolen/Norges veterinærhøgskole - Professor
  • 2013 – : NMBU veterinærhøgskolen/Norges veterinærhøgskole - Koordinator og prosjektleder for AquaLife Norway
  • 2010 – 2013: NMBU veterinærhøgskolen/Norges veterinærhøgskole - Førsteamanuensis
  • 2004 – 2013: NMBU veterinærhøgskolen/Norges veterinærhøgskole - Forsker
  • 2001 – 2003: NMBU veterinærhøgskolen/ Norges veterinærhøgskole - Post-doc
  • 1999 – 2000: NMBU veterinærhøgskolen/Norges veterinærhøgskole - Førsteamanuensis
  • 1994 – 1999: NMBU veterinærhøgskolen/Norges veterinærhøgskole - Stipendiat
  • 1993 – 1994: Selvstendig næringsdrivende - Veterinær

Øvrig faglig bakgrunn:

  • 2014 – : NMBU veterinærhøgskolen, Verv: Representant for de faste vitenskapelige ansatte i instituttstyret (BasAM)
  • 2013 – : Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), Verv: Medlem av brukergruppe for flytting av fiskelaboratoriefasiliteter på Campus Ås
  • 2010 – 2012: Local Organizing Committee for den 15. International Symposium on Fish Nutrition and Feeding (ISFNF), Verv: Medlem
  • 2009 – 2012: European Aquaculture Technology and Innovation Platform (EATIP; www.eatip.eu), Verv: Faggrupperepresentant
  • 2010 – 2011: Aquacuture Protein Centre (APC; Senter for fremragende forskning 2002-2012), Verv: Ansatterepresentant for styret
  • 2008 – 2009: Aquacuture Protein Centre (APC; Senter for fremragende forskning 2002-2012), Verv: Ansatterepresentant for styret
  • 2003 – 2004: Aquacuture Protein Centre (APC; Senter for fremragende forskning 2002-2012), Verv: Ansatterepresentant for styret

Utvalgte publikasjoner:

  • Gu J, Krogdahl Å, Sissener NH et al. Effects of oral Bt-maize (MON810) exposure on growth and health parameters in normal and sensitised Atlantic salmon, Salmo salar L. Brit J Nutr 2013; 109: 1408-23.
  • Bakke AM, Chikwati EM, Venold FF et al. Bile enhances glucose uptake, reduces permeability, and modulates effects of lectins, trypsin inhibitors and saponins on intestinal tissue. Comp Biochem Physiol Part A 2013; 168: 96-109.
  • Sanden M, Ørnsrud R, Sissener NH et al. Cross-generational feeding of Bt (Bacillus thuringiensis)-maize to zebrafish (Danio rerio) showed no adverse effects on the parental or offspring generations. Brit J Nutr 2013; 110: 2222-33.
  • Bakke-McKellep AM, Penn MH, Salas PM et al. Effects of dietary soyabean meal, inulin and oxytetracycline on intestinal microbiota and epithelial cell stress, apoptosis and proliferation in the teleost Atlantic salmon (Salmo salar L.). Brit J Nutr 2007; 97: 699-713.
  • Bakke-McKellep AM, Frøystad M, Lilleeng E et al. Response to soy: T-cell-like reactivity in the intestine of Atlantic salmon, Salmo salar L. J Fish Dis 2007; 30: 13-25.