Hopp til innhold Hopp til søk

Erik-Jan Lock

Stilling:

Forsker, seksjon behov og velferd, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES), Bergen.

Utdanning:

  • 2003 – 2007: Radboud University Nijmegen, Nederland – Endocrinology, Doktor-utdanning
  • 1996 – 2001: Wageningen University, Nederland - MSc Aquaculture and Fisheries 
  • 1994 – 1996: Wageningen University, Nederland - Bachelor Animal Sciences

Arbeidserfaring:

2007-: Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES) – Forsker

Øvrig faglig bakgrunn:

Prosjektledelse på ulike forskningsprosjekter finansiert av NFR.

Utvalgte publikasjoner:

  • Ørnsrud R, Lock EJ, Waagbø R, Krossøy C, Fjelldal PG.. Establishing an upper level of intake for vitamin A in Atlantic salmon (Salmo salar L.) post smolts. Aquaculture Nutrition. 2013; 19: 651-664
  • Gil Martens L, Fjelldal PG, Lock EJ, Wargelius A, Wergeland H, Witten E, Hansen T, Waagbø R, Ørnsrud R. Dietary phosphorus does not reduce the risk for spinal deformities in a model of adjuvant-induced inflammation in Atlantic salmon (Salmo salar) post-smolts. Aquaculture Nutrition. 2012; 18: 12-20
  • Lock EJ, Fjelldal PG, Torstensen BE, Bjørnevik M, Breck O, Johansen J, Reynolds P, Sigholt T, Joerum N, Jakobsen J-V, Ruohonen K, Waagbø R, Berntssen MHG. Dietary decontaminated fish oil has no negative impact on fish performance, flesh quality or production related diseases in Atlantic salmon (Salmo salar). Aquaculture Nutrition. 2011; 17: e760-e772
  • Lock EJ, Waagbø R, Wendelaar Bonga SE, Flik G. 2010. The significance of vitamin D for fish: a review. Aquaculture Nutrition. 2010; 16: 100-116.
  • Lock EJ, Ørnsrud R, Aksnes L, Spanings FA, Waagbø R, Flik G. The vitamin D receptor and its ligand 1alpha,25-dihydroxyvitamin D3 in Atlantic salmon (Salmo salar). Journal of Endocrinology. 2007; 193: 459-471