Hopp til innhold Hopp til søk

Faggruppen for tilsetningsstoffer, aroma, matemballasje og kosmetikk

    

Trude Wicklund

Stilling:

Førsteamanuensis, NMBU, Institutt for kjemi, bioteknologi og matvitenskap

Utdanning:

1988-1995: Norges landbrukshøgskole. Dr. scient i matvitenskap

1976-1981: Norges landbrukshøgskole. Cand scient i næringsmiddelfag

Arbeidserfaring:

1999 - : Førsteamanuensis NMBU, matvitenskap

 

1995 -1999: Laboratoriesjef, Regal Mølle

 

1985 -1988: Høyskolelektor, Statens næringsmiddeltekniske høyskole, Trondheim

Øvrig faglig bakgrunn:

2011: Nasjonal representant for IFA. https://www.iseki-food.net/

 

2011 - 2013: NMBUs representant i det europeiske nettverket ISLE (177267-LLP-1-2010-1-FR-ERASMUS-ENWA)

 

2009: Kontaktperson i EEA mobilitetsprogram. Prosjektnummer 133-1-A1 og 134-F11

 

2008 - 2015: NMBUs representant i det europeiske nettverket ISEKI (142822-LLP-1-2008-PT-ERASMUS-ENW)

 

2005 - 2012: Leder for programutvalget i Matvitenskap, NMBU

 

1988: Pedagogisk utdanning for sivilingeniører – PUFS, NTH, Trondheim

 

1984 - 1985: prosjektassistent NLH

 

1982 - 1983: prosjektassistent UiO

 

1981 - 1982: Lærer i næringsmiddelfag, Sandaker vgs Oslo

Utvalgte publikasjoner:

Wicklund, T., Rosenfeldt, H.J., Martinsen, B.K., Sundfør, M.W., Lea, P., Bruun, T., Blomhoff, R., & Haffner, K. 2005. Antioxidant capacity and colour of strawberry jam as influenced by cultivar and storage conditions. Lebensm. –Wissenshaft und Technology. 38. 387-391


Wicklund, T., Østlie, H.M., Lothe, O., Knutsen, S.H., Bråthen, E. & Kita, A. 2006. Acrylamide in Potato Crisp – The Effect of Raw Material and Processing. LWT – Food Science and Technology. 39. 571-575.


Volden, J., Bengtsson, G. B. & Wicklund, T. (2009). Glucosinolates, L-ascorbic acid, total phenols, anthocyanins, antioxidant capacities and colour in cauliflower (Brassica oleracea L. ssp. botrytis); effects of long-term freezer storage. Food Chemistry. 112, 967-976.


Nabubuya, A., Namutebi, A., Byaruhanga, Y., Narvhus, J. & Wicklund, T. 2012. Potential Use of Selected Sweetpotato (Ipomea batatas Lam) Varieties as Defined by Chemical and Flour Pasting Characteristics. Food and Nutrition Sciences, 3, 889-896


Mgaya-Kilima, B., Remberg, S. F., Chove, B. E. & Wicklund, T. 2014. Influence of storage temperature and time on the physicochemical and bioactive properties of roselle-fruit juice blends in plastic bottle. Food Science & Nutrition 2014 ; Vol 2.(2) s. 181-191