Hopp til innhold Hopp til søk

Truls Nesbakken

Stilling:

  • Professor, NMBU, Veterinærhøgskolen, Oslo

Utdanning:

  • 2009: Dr. philos., Norges veterinærhøgskole, Oslo
  • 2004-: Dipl. ECVPH (Diplomate of the Veterinary European College of Veterinary Public Health)
  • 1992: Dr. med. vet., Norges veterinærhøgskole, Oslo
  • 1984: Dr. scient., Norges veterinærhøgskole, Oslo
  • 1973: Cand. med. vet., Norges veterinærhøgskole, Oslo

Arbeidserfaring:

  • 2004-: Professor, Mattrygghet, NMBU Veterinærhøgskolen/Norges veterinærhøgskole, Oslo
  • 2001-2004: Professor II, Mattrygghet og kjøttkontroll, Norges Veterinærhøgskole
  • 1996-1998: Professor, Mattrygghet, Den Kgl. Veterinær- og landohøjskole, København, Danmark
  • 1998-2004 og 1994-1996: Forskningssjef, Animalia, Oslo
  • 1988-1994: Forskningskoordinator/laboratoriesjef, Animalia, Oslo
  • 1982-1988: Amanuensis/førsteamanuensis/forsker, Næringsmiddelhygiene, Norges veterinærhøgskole, Oslo
  • 1981-1982: Amanuensis, Mikrobiologi og immunologi, Norges veterinærhøgskole, Oslo
  • 1978-1981: Laboratoriesjef, Fiskeridirektoratet, Tromsø
  • 1973-1978: Vitenskapelig konsulent, Veterinærinstituttet, Oslo og Harstad

Øvrig faglig bakgrunn:

  • Medlem av Panel on Biological Hazards i EFSA fra 2012, og av flere arbeidsgrupper i EFSA 2007-
  • Ekspert i mattrygghet/hygiene ved evaluering av veterinære utdanningsinstitusjoner i regi av European Association of Establishments for Veterinary Education (EAEVE) og European System of Evaluation of Veterinary Training 
  • Vitenskapelig evaluering av flere av EUs forskningsprogrammer (1994-2003)
  • Medlem av redaksjonskomiteer i de vitenskapelige tidsskriftene International Journal of Food Microbiology (1998 - 2010) og Journal of Food Protection (2003 - 2008)
  • Medlem av prosjektgrupper på europeisk nivå, bl.a. prosjektkoordinator og forfatter av Nordisk Ministerråds rapport “Modern meat inspection in a Nordic context” (2002-2006), og av European Union Risk Analysis Information Network (2002-2004)
  • Medlem av VKMs faggruppe for hygiene og smittestoffer fra 2004

Utvalgte publikasjoner:

  • Kolstoe, E.M., Iversen, T., Østensvik, Abdelghani, A., Secic, I., Nesbakken, T. Specific Pathogen Free (SPF) pig herds also free from Campylobacter? Zoonoses and Public Health 2014 doi: 10.1111/zph.12132.
  • Nesbakken, T.: Surveillance and control of enteric yersinioses. In: Yersinia; systems biology and control. Carniel, E., Hinnebusch, J. (eds.), Caister Academic Press 2012, p. 217-236.
  • Hauge, S.J., Wahlgren, M., Røtterud, O.-J., Nesbakken, T. Hot water surface pasteurisation of lamb carcasses and cost-benefit considerations. Int. J. Food Microbiol. 2011;146:69-75.
  • Nesbakken, T., Iversen, T., Lium, B.. Pig herds free from human pathogenic Yersinia enterocolitica. Emerg. Infect. Dis. 2007; 13:1860-1864.
  • Heir, E., Lindstedt, B.A., Røtterud, O.J., Vardund, T., Kapperud, G., Nesbakken, T.: Molecular epidemiology and disinfectant susceptibility of Listeria monocytogenes from meat processing industry and human infections. Int. J. Food Microbiol. 2004;96:85-96.