Hopp til innhold Hopp til søk

Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

    
Forside > Faggruppene > Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Faggruppen vurderer problemstillinger innenfor human ernæring. På området som gjelder ny mat, mat som ikke har vært i tradisjonell bruk og som må godkjennes før bruk, vurderer faggruppen ingredienser og produkter. Faggruppen sluttbehandler også årlig 15-30 forenklede vurderinger av dietetiske produkter.

Nytt fra faggruppen:

Foreslår tolerabelt inntaksnivå for selen for den norske befolkningen

Foreslår tolerabelt inntaksnivå for selen for den norske befolkningen

Vitenskapskomiteen for mattrygghet foreslår at 300 µg selen per dag settes som øvre tolerabelt inntaksnivå for voksne.
[30.06.2017] Les mer
Foreslår øvre tolerabelt inntaksnivå for kobber i den norske befolkningen

Foreslår øvre tolerabelt inntaksnivå for kobber i den norske befolkningen

Vitenskapskomiteen for mattrygghet foreslår at 5 mg kobber per dag settes som øvre tolerabelt inntaksnivå for voksne.
[30.06.2017] Les mer