Hopp til innhold Hopp til søk

Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

    
Forside > Faggruppene > Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Faggruppen vurderer problemstillinger innenfor human ernæring. På området som gjelder ny mat, mat som ikke har vært i tradisjonell bruk og som må godkjennes før bruk, vurderer faggruppen ingredienser og produkter. Faggruppen sluttbehandler også årlig 15-30 forenklede vurderinger av dietetiske produkter.

Nytt fra faggruppen:

Vurdering av alternative maksimumsgrenser for jern og sink i kosttilskudd

Vurdering av alternative maksimumsgrenser for jern og sink i kosttilskudd

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har beregnet hva den norske befolkningen får i seg av jern og sink fra kosthold og kosttilskudd. Beregningene er gjort på oppdrag fra Mattilsynet.
[14.03.2017] Les mer
Vurdering av alternative maksimumsgrenser for vitamin E og B6 i kosttilskudd

Vurdering av alternative maksimumsgrenser for vitamin E og B6 i kosttilskudd

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har beregnet hva den norske befolkningen får i seg av vitamin E og vitamin B6 fra kosthold og kosttilskudd. Beregningene er gjort på oppdrag fra Mattilsynet.
[07.03.2017] Les mer