Hopp til innhold Hopp til søk

Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

    
Forside > Faggruppene > Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi

Faggruppen vurderer problemstillinger innenfor human ernæring. På området som gjelder ny mat, mat som ikke har vært i tradisjonell bruk og som må godkjennes før bruk, vurderer faggruppen ingredienser og produkter. Faggruppen sluttbehandler også årlig 15-30 forenklede vurderinger av dietetiske produkter.

Nytt fra faggruppen:

Foreslår øvre inntaksnivå for kalium i kosttilskudd

Foreslår øvre inntaksnivå for kalium i kosttilskudd

Vitenskapskomiteen for mattrygghet foreslår at det øvre veiledende nivået for kalium i kosttilskudd settes til 3000 mg per dag for voksne.
[30.05.2017] Les mer
Foreslår øvre inntaksnivå for fosfor

Foreslår øvre inntaksnivå for fosfor

Vitenskapskomiteen for mattrygghet foreslår at øvre tolerable inntaksnivå for fosfor settes til 3000 mg per dag for voksne.
[30.05.2017] Les mer