Hopp til innhold Hopp til søk
Forside > EFSAs kontaktpunkt

EFSAs kontaktpunkt i Norge

Sekretariatet til Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) er offisielt norsk kontaktpunkt for den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet (European Food Safety Authority – EFSA). EFSA gjør uavhengige, vitenskapelige risikovurderinger og gir råd til EU-kommisjonen, EU-parlamentet og til medlemslandene om forhold knyttet til trygg mat .

 

Gisle Solstad er ansvarlig for driften av det norske kontaktpunktet. Ingrid Høie er hans stedfortreder.
Send e-post til EFSAs norske kontaktpunkt

Nytt fra EFSA:

Trygt med tilskuddsblandinger med lavere proteininnhold

Trygt med tilskuddsblandinger med lavere proteininnhold

Det er trygt å gi friske spedbarn i Europa tilskuddsblanding med proteininnhold på minimum 1,6 g/100 kcal, laget av melk fra ku eller geit, sier den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet, European Food Safety Authority, EFSA.
[11.05.2017] Les mer
Interaktive kart om insektoverførte sykdommer

Interaktive kart om insektoverførte sykdommer

Hvordan sprer insekter sykdom fra land til land? Den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet, EFSA, har lansert 36 interaktive kart som viser hvordan, og risikoen for at EU-land rammes.
[11.05.2017] Les mer
Ny metode for å beregne forbrukernes eksponering for enzymer som brukes i matproduksjon

Ny metode for å beregne forbrukernes eksponering for enzymer som brukes i matproduksjon

EFSA har utviklet en mer nøyaktig metode for å beregne forbrukernes eksponering for enzymer som brukes i matproduksjon. Det er EFSAs ekspertpanel Panel on Food Contact Materials, Enzymes, Flavourings and Processing Aids (CEF) som har utviklet metoden.
[11.05.2017] Les mer