Hopp til innhold Hopp til søk
Forside > EFSAs kontaktpunkt

EFSAs kontaktpunkt i Norge

Sekretariatet til Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) er offisielt norsk kontaktpunkt for den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet (European Food Safety Authority – EFSA). EFSA gjør uavhengige, vitenskapelige risikovurderinger og gir råd til EU-kommisjonen, EU-parlamentet og til medlemslandene om forhold knyttet til trygg mat .

 

Gisle Solstad er ansvarlig for driften av det norske kontaktpunktet. Ingrid Høie er hans stedfortreder.
Send e-post til EFSAs norske kontaktpunkt

Nytt fra EFSA:

EU-rapport: Flere bevis på forbindelsen mellom antibiotikabruk og antibiotikaresistens

Den europeiske myndighet for mattrygghet (EFSA), Det europeiske legemiddelverket (EMA) og Det europeiske senter for forebygging av og kontroll med sykdommer (ECDC) er bekymret for konsekvenser av bruk av antibiotika, som har ført til økning i forekomsten av antibiotikaresistente bakterier. En ny fellesrapport fra de tre byråene presenterer nye data om antibiotikaforbruk og antibiotikaresistens, og vurderer innføring av forbedret overvåkning over hele Europa.
[27.07.2017] Les mer

Offentlig høring om vurderingen av genotoksisitet

24. juli åpnet EFSA opp for offentlig høring vedr. utkastet til en vitenskapelig uttalelse fra vitenskapskomiteen om vurderingen av genotoksisitet i tilsetningsstoffer i mat og fôr.

[25.07.2017] Les mer

Offentlig høring om Listeria i ferdigmat

24. juli åpnet EFSA opp for offentlig høring vedr. den vitenskapelige vurderingen av ferdigmat kontaminert med Listeria monocytogenes og relatert risiko for human helse i EU. Fristen for innsending av kommentarer er 29. september i år.

[25.07.2017] Les mer