Hopp til innhold Hopp til søk
Forside > EFSAs kontaktpunkt

EFSAs kontaktpunkt i Norge

Sekretariatet til Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) er offisielt norsk kontaktpunkt for den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet (European Food Safety Authority – EFSA). EFSA gjør uavhengige, vitenskapelige risikovurderinger og gir råd til EU-kommisjonen, EU-parlamentet og til medlemslandene om forhold knyttet til trygg mat .

 

Gisle Solstad er ansvarlig for driften av det norske kontaktpunktet. Ingrid Høie er hans stedfortreder.
Send e-post til EFSAs norske kontaktpunkt

Nytt fra EFSA:

Lite plantevernmiddelrester i europeisk mat

Lite plantevernmiddelrester i europeisk mat

Mat som spises i Europa er stort sett uten rester av plantevernmidler, eller inneholder så lite rester at det er innenfor grensen for hva som er tillatt. Det fremgår av en vitenskapelig rapport fra den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet, EFSA.
[21.04.2017] Les mer
EFSA vil utrede nye maksimumsgrenser for sukkertilsetning i mat

EFSA vil utrede nye maksimumsgrenser for sukkertilsetning i mat

Den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet, European Food Safety Authority (EFSA), vil vurdere nye maksimumsgrenser for tilsetning av sukker i mat. Etter planen vil nye anbefalinger være klare i februar 2020.
[27.03.2017] Les mer
Afrikansk svinepest sprer seg langsomt

Afrikansk svinepest sprer seg langsomt

Afrikansk svinepest sprer seg langsomt i de baltiske land og i Polen, viser rapporteringer fra medlemslandene i EU. Det fremgår av en ny rapport fra den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet, European Food Safety Authority (EFSA).
[23.03.2017] Les mer